Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

25 Χρόνια Μαθητικό Φεστιβάλ/ Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ιωάννη Ρέντη

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαϊου 2016 video του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη για τα 25 Χρόνια Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου μας.

Φυσικά από το video δε λείπει και το σχολειό μας, και μάλιστα σε φιναλικό στιγμιότυπο από τη συμμετοχή μας στο φετινό καρναβάλι του Δήμου. Το σχολείο μας, ένα σχολείο ειρηνικό, ανοιχτό στην κοινωνία, καινοτόμο με έμφαση στη φαντασία και τα δημιουργικά ταλέντα των μαθητών, δε λείπει ποτέ από κάθε είδους εκδηλώσεις του Δήμου και καθιστά αισθητή την παρουσία κάθε χρόνο στα Μαθητικά Φεστιβάλ του Κηποθεάτρου Νίκαιας, με παραστάσεις πρωτότυπες και εμπνευσμένες.

Έτσι απλή, όμορφη, συγκινητική, ξεχωριστή και επίκαιρη όσο ποτέ, θα είναι και η φετινή μας παρουσία στο Κηποθέατρο στις 13 του Ιούνη. 
Μείνετε συντονισμένοι γιατί σύντομα θα κυκλοφορήσει trailer-teaser με ό,τι πρόκειται να ζήσουμε μαζί στις 13 Ιουνίου.

Το video για τα 25 Χρόνια Μαθητικού Φεστιβάλ μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ. Μείνετε μέχρι το τέλος να μας δείτε και να θυμάστε:

 "Μέρα χωρίς χαμόγελο είναι χαμένη μέρα"




25 Χρόνια Μαθητικό Φεστιβάλ
«Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη»

Ένας ακόμη πετυχημένος θεσμός της πόλης της Νίκαιας είναι το Μαθητικό Φεστιβάλ. Εδώ και 25 χρόνια τα σχολεία της πόλης όλων των βαθμίδων παρουσιάζουν τη δουλειά τους στον Πολιτισμό ( θέατρο, τραγούδι, χορός) στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Σε στενή συνεργασία με την Ένωση Γονέων της πόλης και τους δασκάλους και καθηγητές τους τα σχολεία δείχνουν στην πόλη στο τέλος κάθε χρονιάς τη δουλειά τους, που είναι τις περισσότερες φορές εξαιρετική, ξεφεύγοντας από τους τέσσερεις τοίχους του σχολείου.

Έχω δει λοιπόν εκεί πολλές φορές σε διαφορετικές μορφές τέχνης, δουλειές που θα ζήλευαν κι επαγγελματίες και αυτό χάρη στο μεράκι των δασκάλων τους που ξεπερνώντας λογιών-λογιών δυσκολίες καταφέρνουν να κάνουν τα σχολεία τους κυψέλες πολιτισμού.

Το σχολείο δεν είναι μόνο η συσσώρευση γνώσης και το διαβατήριο της επιτυχίας στα ανώτατα ιδρύματα. Το σχολείο οφείλει να είναι συνάμα και εργαστήρι πολιτισμού και αγωγής ζωής για τα παιδιά μας και αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο αλλά και πιο πολύτιμο από το πρώτο.
Στο Δήμο χαιρόμαστε τους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν με αυτή την προοπτική και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και να τους τιμήσουμε. Είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά προς τα πάνω.

Φέτος το Φεστιβάλ δανείζεται το θέμα του από ένα στίχο του Γιάννη Ρίτσου «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη». Πιο επίκαιρο από ποτέ με όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο και στον κόσμο γύρω μας.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη
Γιώργος Ιωακειμίδης

© 2016 Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη | Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων
Δημιουργικό: Ορέστης Νικολαΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου